Bloggeskolen for blondiner -legge inn lenker

Hvis man er helt ny i bloggverdenen er det ikke alltid like enkelt å få til ting, i denne serien skal vi ta for oss de vanlige bloggefunksjonene som du vil møte på Blondie og hvordan du bruker dem på en meget enkel og forstålig måte.

Det første vi skal ta for oss er hvordan man legger til lenker, jeg regner her med at du har klart å logge deg inn og trykke på «legg  til» under innlegg.

En lenke som ser slik ut: 

Oppdateringer og nytt tema

er mye finere og funksjonell enn en lenke som ser slik ut:

http://blondie.no/2009/01/30/oppdateringer-og-nytt-tema/

For det første er det mulig å klikke på den og for det andre er den fin og kort og roter ikke til innlegget. Så hvordan legger du til en slik lenke? Nedenfor ser du knappene som møter deg når du skriver et nytt innlegg. Lenkeknappen er den knappen med en lenke (kjetting) på. Vanligvis er det ikke mulig å klikke på den slik du ser nedenfor.

bloggeskolenlenker

Dette er knappene som møter deg når du skriver et nytt innlegg

For å lage en lenke må du markere de ordene som du vil gjøre om til en lenke slik det er vist nedenfor, deretter må du trykke på lenkeknappen som ble aktivert etter at du markerte teksten.

bloggeskolenlenker2

Lenkeknappen er her markert i rødt

Etter at du har trykket på lenkeknappen vil du få opp en boks som ser slik ut:

bloggeskolenlenker3

Pass på å ha med "http://" aller først i nettadressen

Her skriver eller limer du inn lenken du vil ha med i innlegget og trykker «insert» Gratulerer, du har nettopp satt inn din første lenke!


Tags: , ,

5 svar til “Bloggeskolen for blondiner -legge inn lenker”
 1. karoline sier:

  Å 🙂 dette var opplysende

 2. Rebecca sier:

  Veldig nyttig info! 🙂

 3. Blondie.no » Blog Archive » Bloggeskolen for blondiner -flere besøkende sier:

  […] Om du leser en interessant artikkel og har en mening om den kan du blogge om artikkelen og lenke tilbake til den. Etter at du har lenket til artikkelen pinger du bloggen din og etter kort tid vil du få en lenke […]

 4. Tonje Neteland sier:

  det her funke ikke hos meg. det kommer bare opp en hvit rute uten noe inni :S kan det ah noe med at jeg har mac ?

  kan du skrive svaret på min blogg 😀 – tonjens.blogg.no

 5. Blondie.no sier:

  Hei Tonje, dette gjelder selvfølgelig kun for blogger her hos blondie.no vi kan dessverre ikke hjelpe deg da den bloggen du har nå mest sannsynlig har et annet system. Om du flytter bloggen til oss kan vi hjelpe deg.blondie blondie blondie